Veluwse Wagyu koeien
Wagyu koeien grazen nog niet zo lang op de Veluwe. Dit bijzondere runderras komt oorspronkelijk uit Japan. Het verhaal gaat dat jarenlang alleen Japanse keizers mochten smullen van het exclusieve en smakelijke Wagyu vlees. Maar dat is geschiedenis. Dankzij Veluwse Wagyu kan iedereen in Nederland van de delicatesse genieten.

- Unieke smaak
- Rijk aan gezonde vetten
- Vers van de Veluwe
- Duurzaam gefokt
- Ook voor op de BBQ
Duurzaam gefokt
Japan heeft de export van Wagyu’s naar andere landen verboden, maar gelukkig vonden we in Australië een alternatief. We haalden Wagyu embryo’s naar Nederland en fokten een kudde Veluwse Wagyu koeien (100 procent raszuiver). Onze Wagyu’s hebben Japanse voorouders: de Australische Wagyu koeien zijn in het verleden geïmporteerd uit Japan.


Massage en bier
Een veelgehoorde mythe is dat het Wagyu vlees nóg malser zou worden door de runderen dagelijks te masseren, bier te laten drinken en naar klassieke muziek te laten luisteren. Als nuchtere Veluwenaren vinden we dit maar onzin. We trakteren onze Wagyu koeien liever op rust, ruimte en het lekkerste gras van Nederland.
Slager
Onze Wagyu’s lopen het hele jaar buiten in de wei. Na een zorgeloos leven in de natuur gaan de Wagyu koeien naar een gespecialiseerde Veluwse slager. Na de slacht wordt het vlees ingevroren. Het bevroren Wagyu vlees is uit voorraad leverbaar.

Wagyu vlees op voorraad
Veluws Wagyu vlees heeft na bereiding een bijzondere, ietwat zoetige smaak. Dat komt door het gezonde vet, dat razendsnel smelt tijdens het bakken. Eventueel kun je het vlees extra op smaak brengen met peper en zout, maar ook zonder kruiden is Veluws Wagyu vlees al een ware smaaksensatie.